Taiteilija työssään

Reinhold on saanut inspiraation ja on maalannut useita teoksia ja luonnostellut yötä myöten. Hän pitää pienen tauon ja nappaa kupin kuumaa. Armi on laittanut hänelle karjalanpiirakkaa, jotta miehen verensokeri ei laskisi liian alas työn touhussa; Reinhold kun tuppaa unohtumaan maalailuihinsa toviksi jos toiseksikin… Maalaustelineessä kuivuu uusin maalaus ja seinillä ja lattialla on aikaisempia töitä. Reinhold suunnittelee myyvänsä taulujaan näyttelyssä jossain vaiheessa.

Ateljee on vallattu

Ateljee on täynnä valmistamiani taidetarvikkeita ja esineitä. Matto on kirpparilta löytynyt kangasnäytepalanen. Hormi on pahvia jonka olen päällystänyt kananmunakennosta revityillä palasilla ja maalannut akryyleilla. Maalaustarvikkeita ja maalauksia esittelin aikaisemmissa artikkeleissa. Ylhäällä seinällä tikittää kirpparilta löytynyt kello.

sekalaista tavaraa

Reinholdin työpöytä on asianmukaisesti vähintään sekava. Mutta niin pitääkin, sillä taiteilijalla on prosessit käynnissä ja siinä ei ehdi ajatella siivoamista! Karjalanpiirakka odottaa syöjäänsä ja maalin peitossa oleva kahvikuppi on puoliksi täynnä. Kynät ja paperit ovat sekaisin. Hyllyllä komeilee Reinholdin isältään perimä karttapallo.

Karttapallon olen tehnyt massapallosta: maalasin siihen maanosat ja viimeistelin läpikuultavalla kynsilakalla. Rautalangasta ja helmihatusta tuli toistaiseksi välttävä hmm, pidike (?) pallolle. Kynttilänjalat ovat samaisista helmihatuista ja kynttilät olen rullannut valkoisesta fimosta ja jättänyt sisälle mustaa ompelulankaa, josta jää pätkä näkyviin.

Reinhold harkitsee välipalan syömistäReinhold tarvitsee breikin

Reinhold pitää joskus taukoja, ja sitä varten huoneessa on sohva, viltti sekä jonkun päivän lehti. Sohva on tehty pahvista ja vanusta ja päällystetty tarpeettomalla kirpparipaidalla. Rusehtava viltti on myös materiaalivarastoistani löytynyt neuleenpala. Hormiin voisi vielä tehdä naulakon, johon Reinhold saisi kätevästi ripustettua työtakkinsa tai -essunsa, sitten kun Armi hänelle sellaisen ompelee. Huoneeseen tulee vielä kunnon valaisimet, niistä sitten myöhemmin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s