Armin keittiö on kodin <3

Viimein keittiöremontti on valmis ja Armi pääsee todenteolla emännöimään! Reinhold on laatoittanut tiskialtaan seinustan ja joitakin kalusteita on uudistettu maalilla. Armi on saanut asetella perintöastiastonsa kaappiin ja muutkin astiat ovat löytäneet paikkansa.

Astiat ovat sekalaista sakkia: osa on valmistettu fimo-massasta, osa on leikattu esim. suklaakonvehtirasian pohjasta. Pienet mukit on lehdestä löydetystä kivasta kuviollisesta sivusta leikattu, liimattu ja lakattu. Moni lautanen on kananmunakennon pohjasta leikattu pyörylä. Kaapin päällä olevat purkit ovat erilaisia korkkeja, mm. jostakin suihkepullosta talteen napattuja.

Keittiön kaapisto on vanerista sahattu ja maalattu hieman patinoituneen näköiseksi. Osassa hyllyä on käytetty pahvia vanerin säästämiseksi. Lasiovissa on oikeat saranat ja lasi on toki muovikalvoa. Hyllyillä on tähän mennessä valmistuneita tavaroita ja ruokapakkauksia: oikeista jauhopusseista taiteltuja paperipusseja ja erilaisia laatikoita. Seinällä on kirjepostia varten oma taskusto.

Tiskaus hoituu pikkuisella tiskiharjalla, joka on tehty jäätelötikusta ja harjakset langasta, sekä tarvittaessa pesusienillä. Toinen sieni on jotain tummaa vaahtomuovia, keltainen on palanen korvatulppaa! Tuikkukipposesta on valmistettu astiankuivain sekä ritiläkauha. Lautaset kuivuvat rautalangasta väännetyssä telineessä. Pikkuhana on ripustuskoukun, metallinepparin osan sekä muutaman helmen sekoitus. Allas on voinappirasia! Keltakukallisten verhojen takaa löytyy hyllykköjä, ja sinne on tarkoitus askarrella ainakin roskaämpäri.

Keittiössä on soma pieni maustehylly, ja kaikenlaista pikkutavaraa. Pienet pyyhkeet ovat pellavakankaanpalasesta, vihreä pannulappu on virkattu. Raastin on aikaisemmin valmistunut klemmarista ja tuikkukiposta. Maustehylly on vanerista sahattu ja maalattu. Hyllyn ripustuskoukut olen taivuttanut rautalangasta.

Keittiön nurkassa on aikaisemmin valmistunut astiakaappi, sekä vieressä tuttikotelosta tehty jääkaappi. Sen saatan vielä joskus vaihtaa, sillä se on mielestäni hieman liian suuri. Liesi sai uuden paremman huuvan aikaisemman pahvisen tilalle. Uusi huuva on taiteltu kananmunakennosta ja maalattu.

Jätä kommentti